Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Köfteli Sarma Kebabı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının 10-14 Haziran haftasında yarışan Hatice'nin menüsünde ana yemek olarak belirlediği Köfteli Sarma Kebabı tarifi seyirciler tarafından çok merak edildi. Köfteli Sarma Kebabı Tarifini sizler için araştırdık. İşte Köfteli Sarma Kebabı Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Köfteli Sarma Kebabı Tarifi...
Malzemeler:
Köfte İçin:
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp sıkılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Sarma İçin:
- 3 adet yufka
- 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Nasıl Yapacağız?
- Bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, bayat ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber, pul biber, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve köfteler oluşturun.
- Köfteleri bir tavada hafifçe kızartın, tamamen pişirmeden sadece dışını mühürleyin.
- Bir kasede eritilmiş tereyağı, süt ve yumurtayı karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine sütlü karışımdan sürün.
- Yufkanın üzerine ikinci yufkayı serin ve yine sütlü karışımdan sürün. Üçüncü yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlayın.
- Yufkayı ortadan ikiye kesin, sonra tekrar ikiye kesin ve her bir parçayı üçgen olacak şekilde kesin.
- Her üçgenin geniş kenarına bir köfte koyun ve sigara böreği gibi sarın.
- Sarılan yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar altın rengi olana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.
- Eritilen tereyağına kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın.
- Fırından çıkan sıcak köfteli sarma kebaplarının üzerine kırmızı pul biberli tereyağını gezdirin.
- Sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!