Gelinim Mutfakta - Şipşak Yaz Pastası Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Şipşak Yaz Pastası'' yaptılar. Evde denemek isteyenler için işte tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gelinim Mutfakta - Şipşak Yaz Pastası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Şipşak Yaz Pastası'' yaptılar. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Yapımı oldukça basit olan bu tarif herkesin damak zevkine hitap ediyor. 

Evde denemek isteyenler için tarifini araştırdık. ''Şipşak Yaz Pastası'' Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta - Şipşak Yaz Pastası Tarifi...


  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt

Reçeli İçin:

  • 2 su bardağı dondurulmuş kiraz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 kaşık nişasta
  • Yarım çay bardağı su


Kreması İçin:

  • 1 paket labne peynir
  • 1 paket krema
  • Yarım çay bardağı şeker

Gelinim Mutfakta - Şipşak Yaz Pastası Nasıl Yapılıyor?

  • 5 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Mikserle karışım beyazlaşana ve köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Karışıma 1 çay bardağı sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • 1,5 su bardağı unu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • 2 su bardağı dondurulmuş kiraz ve yarım çay bardağı şekeri küçük bir tencereye alın.
  • 1 kaşık nişastayı yarım çay bardağı suyla karıştırarak tencereye ekleyin.
  • Karışımı orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • 1 paket labne peyniri, 1 paket kremayı ve yarım çay bardağı şekeri mikserle çırpın.
  • Karışım pürüzsüz ve kıvamlı bir hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin.
  • Kekin alt katmanına hazırladığınız kiraz reçelini yayın.
  • Üzerine krema karışımının yarısını sürün.
  • Kekin üst katmanını yerleştirin ve kalan kremayı üzerine yayın.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin, böylece lezzetler birbirine karışsın ve kıvamı otursun.

      Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa