Gelinim Mutfakta - Patlıcanlı Köfte Sepeti Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Patlıcanlı Köfte Sepeti'' yaptılar. Evde denemek isteyenler için işte tarifi...
AY
Arif Yücel
Editör
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AY
Arif Yücel
Editör
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Patlıcanlı Köfte Sepeti'' yaptılar. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Yapımı oldukça basit olan bu tarif herkesin damak zevkine hitap ediyor.
Evde denemek isteyenler için tarifini araştırdık. ''Patlıcanlı Köfte Sepeti'' Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta - Patlıcanlı Köfte Sepeti Tarifi...
PATLICANLI KÖFTE TARİFİ
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
- 4 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Patlıcanlı Köfte Sepeti Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları közlemek için ocakta veya fırında közleyin.
- Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Bir kapta yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu karıştırın.
- Doğranmış patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız patlıcanlı iç harcı bir kenara alın.
- Rendelenmiş soğanı, kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, karabiberi, kimyonu, kekiği ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir kıvam elde edin. Köfte harcını 10-15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. İsterseniz köfteleri yassı şekilde de yapabilirsiniz.
- Hazırladığınız köfteleri hafifçe yağlanmış tavada veya fırında pişirin. Tavada pişirirken her iki tarafını da kızartın.
- Pişen köfteleri servis tabağına alın.
- Hazırladığınız patlıcanlı harcı köftelerin üzerine veya yanına yerleştirin.
- Üzerine doğranmış domatesleri serpiştirerek servis yapın.
- Patlıcanlı köfteyi sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!