Hangi tür gıdalar, hazımsızlığa sebep olur?
Hazımsızlığın belirtileri nelerdir? Hangi tür gıdalar, hazımsızlığa sebep olur? Prof. Dr. Murat Kantarcıoğlu, uyarılarını sıraladı.

Stres ve yanlış beslenme, sanılandan çok daha tehlikeli olabilir.
Beslenme alışkanlıklarının önemi
Hazımsızlığın (dispepsi) tedavisinde beslenme alışkanlıklarının önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Gastroenteroloji Uzmanı Kantarcıoğlu, tavsiyeler verdi.
Hazımsızlığın bazı sebepleri
Hazımsızlığa yol açan beslenme alışkanlıklarından bahseden Kantarcıoğlu, "Asidik gıdaların yanı sıra baharatlı ve yağlı şeyler yemek ve tütün ürünleri kullanmak, hazımsızlığı artırır. Dispepsi hayat kalitesini düşürür, zamanla kronik hale gelebilir." dedi.
Hazımsızlığın belirtileri nelerdir?
Yemeklerin ardından yaşanan şişkinlik ve yanma hissinin, hazımsızlığın belirtilerinden olduğunu kaydeden Kantarcıoğlu, şunları söyledi:
fm("Bu belirtiler basit bir mide rahatsızlığından kaynaklanabileceği gibi altında ciddi sağlık sorunları da yatabilir. Dispepsinin en yaygın nedenleri gastrit, peptik ülser ve gastroözofageal reflü hastalığıdır. Mide asidinin yemek borusuna geri kaçtığı gastroözofageal reflü de dispepsiye sıkça neden olur. Ayrıca bazı ilaçlar, özellikle ağrı kesiciler, mide mukozasına zarar vererek hazımsızlığa yol açabilir.")