Çubuk'ta yapılan bu pideye talep artıyor
Ankara'nın Çubuk ilçesinde ekşi maya ve sütle yapılan pideye talep artarken fırıncılar ise yoğun mesai harcıyor.

ÇUBUK'TA RAMAZAN PİDESİ YOĞUNLUĞU: VATANDAŞLAR FIRINLAR ÖNÜNDE KUYRUK OLUŞTURDU
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, ramazan ayında vatandaşlar, geleneksel ekşi mayalı ve sütlü ramazan pidesi almak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
FIRINCILAR YOĞUN MESAİ HARCIYOR
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sıcak pide almak isteyen vatandaşlar, fırınlara akın etti. İftara yakın saatlerde artan yoğunluk, fırıncıları da daha fazla üretim yapmaya yönlendiriyor. Fırın çalışanları, ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pideleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.
NESİLDEN NESİLE AKTARILAN GELENEKSEL PİDE TARİFİ
Çubuk'ta uzun yıllardır ekşi mayalı sütlü ramazan pidesi üreten fırıncı Hakan İpek, bu geleneksel lezzetin nesilden nesile aktarıldığını belirtti. İpek, “Dededen kalma formülle geliştirdiğimiz ekşi mayamızla pidelerimizi yapıyoruz. Kendine has kokusu ve lezzetiyle müşterilerimizin ilgisini çekiyor.” dedi. Yaklaşık 20 personelle pide üretimi yaptıklarını ve taleplere yetişmekte zorlandıklarını vurgulayan İpek, “Özellikle iftar saatine yaklaşırken büyük bir yoğunluk yaşanıyor.” diye konuştu.
EKŞİ MAYALI PİDENİN SIRRI
Fırıncılık mesleğini oğluna devrettiğini söyleyen Mehmet İpek, ekşi mayanın pidelere kattığı özel lezzetten bahsetti. İpek, “Artık yaşlandığım için üretimi oğlum devraldı. Ancak ben hâlâ ekşi mayayı hazırlamak için fırına geliyorum. Ekşi maya ile yapılan pide hem lezzetli olur hem de uzun süre küflenmez.” ifadelerini kullandı.