Kurban eti nasıl saklanmalı? İşte bilmeniz gereken püf noktalar...
Kurban Bayramı yaklaşırken kesilen kurbanın nasıl saklanması gerektiği merak ediliyor. Peki, kurban eti nasıl saklanmalı? Bilinmesi gereken püf noktalar...

İslam Ailemi'nin en önemli dini bayramının ikincisi olan Kurban Bayramı'na kısa bir süre kaldı.
6 Haziran Cuma günü ilk gün olacak olan Kurban Bayramı, 4 gün sürecek ve 9 Haziran Pazartesi günü sonlanacak.
Müslümanlar, Kurban Bayramı'nda 'kurban' ibadetlerini yerine getirecek.
Peki, kesilen kurban nasıl saklanmalı? Kurban saklanırken neye dikkat edilmeli?
Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, konuya ilişkin Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu.
"EVE GETİRDİKTEN SONRA ÇIKARTIN MASANIN ÜZERİNE SERİN"
"Kurban Bayramı'nın birinci günü kurbanlarımızı kestik. Kestikten sonra yapacağımız önemli işler var" diyerek sözlerine başlayan Fazlı Yalçındağ, ilk olarak plastik kovalar ve plastik torbalarla eve taşınan kesilmiş kurban etlerinin eve getirildikten bulunduğu yerden çıkartılması gerektiğini söyledi.
"Bu kesim sıcaklığının kaybolmasını bekleyeceğiz"
Fazlı Yalçındağ, güneş görmeyen bir yerde masanın üzerine serilen bezin üzerine etlerin yayılması ve kesim sıcaklığının kaybolmasının beklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
DOĞRU ADRES: KASAP DÜKKANI
Yalçındağ, "Ondan sonra da kasabımıza götüreceğiz. İsteğimize göre hazırlattıracağız. Bunun doğru adresi her mahallede olan kasap dükkanı. Burada hazırlanması daha doğru" dedi.
"Sakıncalıdır"
Parçalara bölerek buzluğa konması gerektiğini ifade eden Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, şöyle devam etti:
"İhtiyaç duydukça çıkarıp o parçalara ayırdığımız etleri kullanmamız lazım. Hepsini birden bütün olarak dondurulması yanlış. Çünkü et bir kere dondurulup ondan sonra da çözdürüldüğü zaman bir daha dondurulamaz. Sakıncalıdır"