Keçiören’de Serhat illeri yöresel yemek yarışması final heyecanı
Ankara Keçiören’de 5 gün süren 2. Geleneksel Serhat İlleri Yöresel Yemek Yarışması’nda dereceye giren 30 yarışmacı ödüllerini aldı; final büyük ilgi gördü.
Ankara Keçiören’de Fatih Stadı’nda düzenlenen organizasyonun final buluşmasında, jüri değerlendirmesiyle sonuçlar açıklandı; yarışma 5 gün sürdü; kalabalık bir protokol ile vatandaşlar tribünleri doldurdu; kazananlar sahnede ilan edildi; ödüller sponsorluk desteğiyle sahiplerine ulaştırıldı.
KEÇİÖREN’DE GASTRONOMİ FİNALİNE BÜYÜK İLGİ
Keçiören Belediyesi’nin Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirdiği yarışma, ikinci yılında Ankara’nın gastronomi takviminde öne çıkarak yoğun katılımla tamamlandı; final Fatih Stadı’nda coşkulu bir atmosferde yapıldı.

ANKARA’DA ÖDÜL TÖRENİ: 30 USTA SAHNEDE
Son gün etkinliğinde dereceye giren 30 lezzet ustası sahnede ödüllerine kavuştu; Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ve eşi Filiz Özarslan ev sahipliği yaptı; Özarslan’a aşçılık mesleğine katkıları nedeniyle TAF tarafından madalya takdim edildi.
KATEGORİLER VE BÜYÜK ÖDÜLLER AÇIKLANDI
Kete, hıngel ve kavut kategorilerinde birinciler Ankara 47. Noter Başkâtibi Tevfik Kadri Anarat tarafından duyuruldu; ödüller sırasıyla 500 bin TL, 300 bin TL ve 100 bin TL olarak açıklandı; her kategoride ilk 10’a verilen ödüller, STK’lar ve iş insanlarının sponsorluğuyla karşılandı.

PROTOKOL VE KATILIMCILARLA RENGARENK TRİBÜNLER
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda CHP PM Üyesi Saniye Barut, ilçe başkanları, federasyon temsilcileri, TAF yöneticileri, dernek başkanları ve çok sayıda Ankaralı yer aldı; yarışmacı aileleri heyecana ortak oldu.
BAŞKAN ÖZARSLAN’DAN HİZMET VE MİLLİ DEĞERLER MESAJI
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, kürsüde “makam değil gönül kazanma” anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, sahada vatandaşla iç içe çalıştıklarını, belediyeciliğin masa başında değil, milletin arasında yapılacağını ifade etti.

KÜLTÜREL MİRAS VE SERHAT İLLERİ VURGUSU
Yarışmayı, Kars, Ardahan ve Iğdır başta olmak üzere Serhat illerinin zengin mutfak kültürünü yaşatma iradesi olarak tanımlayan Özarslan, her lezzetin bir hikâye taşıdığına, bu hikâyeleri geleceğe aktarmanın bir vefa borcu olduğuna dikkat çekti.
ADALET, ÇALIŞKANLIK VE HİZMET ODAKLI YAKLAŞIM
“Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” anlayışını öne çıkaran Özarslan; insanı merkeze alan, adaleti önceleyen, çalışkanlığa dayalı bir yerel yönetim vizyonu benimsediklerini söyledi; Hoca Ahmet Yesevi ve Horasan Erenleri’nin öğretilerine atıf yaptı.

KEÇİÖREN’DE “BİRLİKTE BAŞARIRIZ” MESAJI
İlçenin her mahallesinde dokunan projeler ürettiklerini vurgulayan Özarslan, toplumsal dayanışmayı güçlendiren etkinlikleri sürdüreceklerini, Keçiörenlilerin ortak iradesiyle hizmet çıtasını yükselteceklerini belirtti.
CHP PM ÜYESİ SANİYE BARUT’TAN TEŞEKKÜR
CHP PM Üyesi Saniye Barut, Keçiören Belediyesi’nin ayrım gözetmeden eşit hizmet sunduğunu dile getirerek, kadınların her ilden katıldığı yarışmanın değerine dikkat çekti; artan katılımı “kıymetli bir kazanım” olarak niteledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ ASIL KAZANAN”
CHP Keçiören İlçe Başkanı Görkem Cevahir Yıldırım, Serhat illerinin kültürünü beş gün boyunca yaşatan tüm katılımcılara teşekkür ederek “Bu yarışmanın asıl kazananı birlik, beraberliğimiz ve kardeşlik kültürümüzdür” dedi; organizasyon için Başkan Dr. Mesut Özarslan’ı kutladı.
“TÜM TÜRKİYE’NİN LEZZETLERİ BİR ARADA”
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Keçiören’de buluşmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek “Burada sadece Serhat illerinin değil, tüm Türkiye’nin yemekleri var. Herkes kazandı, kaybeden yok” ifadelerini kullandı; Başkan Özarslan’ın kente ve Serhat illerine bağlılığını vurguladı.
SİVASLILARDAN TEŞEKKÜR VE DESTEK MESAJI
Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı Maksut Yücegöğ, “Başkanımız bir Sivaslı olarak bu etkinliklere büyük destek veriyor. Biz de Sivas’ın özgün lezzetlerini tanıtıyoruz” diyerek Keçiören Belediyesi’ne teşekkür etti.
FEDERASYONLARDAN ORGANİZASYONA ÖVGÜ
Kars Dernekler Federasyonu Başkanı Nuri Deniz, jüri üyeleri, sanatçılar ve yarışmacılara teşekkür ederek, “Bu organizasyona öncülük eden Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mesut Özarslan’a yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Erzurumlular Dayanışma Federasyonu Başkan Vekili Ümit Kırmızı ise “Bu kültür ve dayanışma etkinliğinde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birlikteliğimiz artarak sürsün” çağrısı yaptı.
TAF BAŞKANI AÇIKÖZ: TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAF) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, 20 yılı aşkın süre Keçiören’de yaşadığını hatırlatıp “Böyle bir etkinliğin burada yapılması benim için ayrı bir gurur. Aşçılarımız turizmin kelebekleri; ülkemizi her yerde temsil ediyoruz. Bu yarışma tüm Türkiye’ye örnek olmalı” açıklamasını yaptı.

GASTRONOMİ TURİZMİ VE YEREL KÜLTÜR ÖNE ÇIKIYOR
Keçiören’deki etkinlik, yerel mutfakların tanıtımı, kültürel mirasın korunması ve gastronomi turizminin geliştirilmesi açısından öne çıktı; STK’lar, federasyonlar ve yerel yönetim iş birliğiyle “mutfak diplomasisi” vurgusu güçlendi.
NOTER HUZURUNDA SONUÇLAR AÇIKLANDI
Protokol konuşmalarının ardından Ankara 47. Noter Başkâtibi Tevfik Kadri Anarat, noter mühürlü zarfı açarak dereceye giren isimleri tek tek okudu. Salonun heyecanı birincilerin açıklanmasıyla yerini coşkuya bıraktı.
SAHNEDE KAFKAS DANSI VE ÂŞIK ATIŞMALARI
Tulpar Dans Topluluğu’nun Kafkas gösterisi alkış toplarken, âşıkların sazlı sözlü atışmaları geceye renk kattı. Etkinlik, folklor ve gastronomiyi aynı çatı altında buluşturdu.
KETE KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ (500 BİN TL BİRİNCİLİK)
Kete’de Güler Bayram birinci olarak 500 bin TL kazandı. Yeşim Kahraman ikinci olup 250 bin TL, Pakize Ünlü üçüncü olarak 125 bin TL ödül aldı.

HINGEL KATEGORİSİ SONUÇLARI
Hıngel’de birincilik Emine Çiçek’in oldu ve 300 bin TL’lik ödül kazandı. Dudu Atar 150 bin TL ile ikinci, Ayça Çelik 75 bin TL ile üçüncü sırada yer aldı.

KAVUT KATEGORİSİ DERECELERİ
Kavut’ta birinci Betül Şimşek 100 bin TL, ikinci Remziye Pala 50 bin TL, üçüncü Songül Ünal 25 bin TL aldı.

TOPLAM 562 YARIŞMACI 3 KATEGORİDE MÜCADELE ETTİ
5 gün boyunca Fatih Stadı’na kurulan çadırlarda yarışan 562 kişi; kete’de 327, hıngel’de 183, kavut’ta 52 başvuruyla ter döktü. Her çadırda malzemeler hazırlandı; belirlenen sürede tamamlanan tabaklar görevlilerce jüriye ulaştırılarak tarafsız puanlama sağlandı.
JÜRİ, KURALLAR VE ŞEFFAF DEĞERLENDİRME
Yarışma şartnamesine uygun puanlama sistemi uzman jüri eşliğinde uygulandı; sonuçlar noter huzurunda teyit edildi. Bu sayede şeffaflık ve güven tesis edildi.

ÖDÜLLER SPONSORLARCA KARŞILANDI
Para ödülleri, Serhat İlleri Federasyonu, bölgedeki STK’lar ve iş insanlarının sponsorluğu ile verildi; Keçiören Belediyesi bütçesinden harcama yapılmadı. Ödüller, Başkan Mesut Özarslan ve protokol tarafından sahiplerine takdim edildi.
FESTİVAL ATMOSFERİ VE GASTRONOMİ TURİZMİ
Organizasyon, yerel mutfak mirasını görünür kılarak gastronomi turizmine katkı sundu; kültür-sanat gösterileriyle festival havası güçlendi.