Ayvalı Pancar Reçeli Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

​Ayvalı Pancar Reçeli daha önce duymuş muydunuz? İlk defa duyduysanız bu lezzete bayılacaksınız. Tarifi haberimizde..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ayvalı Pancar Reçeli Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?
Büşra Ünal Yazar

İşte kahvaltı sofranıza renk katacak bir reçel tarifi daha, hem görselliğiyle hem lezzeti ile kahvaltıya çağırdığınız arkadaşlarınızı mest edeceksiniz. 

Peki, Ayvalı Pancar Reçeli Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

Malzemeler;

  • 500 g ayva
  • 500 g pancar
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu (Yemeklik)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 karanfil
  • 1 tarçın çubuğu
  • Bir tutam tuz

Nasıl Yapılır?

  1. Pancarların ve ayvaların kabuğunu soyun. Kabuğunu soyduğunuz pancarları küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Pancarları 10 dakika haşlayın.
  2. Ayvaları da aynı şekilde doğrayın. Haşlayıp süzdüğünüz pancarlar ile küp doğradığınız ayvaları başka bir tencereye aktarın. Üzerine şeker serpin, tarçını, karanfilleri, tuzu da ekleyin. En son suyu ve gül suyunu dökün. Orta ateşte şekerin erimesini sağlayın. Sonra ateşi kısın, yarım saat pişirin. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza alıp buzdolabında saklayın.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa