Kahvaltı Sofralarının Ferah Reçeli, Nane Reçeli Tarifi, Nasıl yapılır?
Nanenin de reçeli mi olur olursa da nasıl olur? Denemeye ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kahvaltı sofralarınızda ferah ve farklı bir lezzet arayışındaysanız mutlaka denemeye dener bir tarif. Ayrıca pasta ve tatlılarınıza sos olarak da kullanabileceğiniz nane reçeli, nasıl yapılır biz göz atalım.
Peki Nane Reçeli Nasıl Yapılır?
Malzeme Listesi;
- 3demettaze nane
- 1su bardağı toz şeker
- 2,5su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Nane yapraklarını saplarından tek tek ayıklayın ve bol suda yıkayın.
- Bir süzgecin üzerine alıp fazla suyunun süzülmesini sağlayın.
- Suyu süzülüp kuruduktan sonra bir kabın içine alın, üzerine toz şeker ilave edip, güzelce ovun.
- Ovduktan sonra üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin.
- Ertesi gün çıkarıp tencerenin içerisine alın. Üzerine su ilave edin.
- Orta ateşte kaynatmaya başlayın.
- Yapraklar iyice yumuşamaya başladığında içerisine limon suyu ilave edip, kıvamının daha yoğun olmasını sağlayın.
- Yoğun bir kıvamı olduğunda ocaktan alın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Aralarda karıştırın.
- Soğuduktan sonra ağzı sıkıca kapalı cam bir kavanozun içine aktarıp dilediğiniz zaman keyifle tüketin
Püf Noktaları Nelerdir?
Naneleri kokusu elinize geçene kadar güzelce ovalayın ve mutlaka üzeri kapalı bir biçimde dolapta dinlendirin.
Afiyet Olsun...