Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Un Çorbası Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Un çorbası, yapımıyla hem basit hem de oldukça pratik bir çorbadır. Hiç denemediyseniz eminiz çok beğeneceksiniz.O zaman tarif kısmına geçelim. 

Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 litre su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

1. Bir tencereye yağı koyun ve eritin.

2. Soğanı küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

3. Sarımsağı da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Domates salçasını da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

5. Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun.

6. Tavuk suyunu veya suyu ekleyin ve karıştırın. Çorba kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.

7. Kaynamaya başlayan çorbanın altını kısın ve arada karıştırarak 10-15 dakika daha pişirin.

8. Pul biberi ekleyin ve tuz, karabiberle tatlandırın.

9. Servis yaparken üzerine tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa