Guacamole nedir, Nasıl yapılır?
Guacamole sos nedir, nereye aittir, nasıl yapılır, ayrıntılar haberimizde...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Guacamole Orta Amerika da avokado ile yapılan bir mezedir.
İspanyolların Amerika'yı istilasından sonra İspanya'da da bu yiyecek ünlenince İspanyolların avokado yetiştirmesine neden olmuştur.
Günümüzde sos olarak kullandığımız Guacamole , tortilla ekmeğine sürüp yendiğinde ya da cips batırarak yendiğinde harika bir lezzet buluşması yaşanıyor.
Bu muhteşem sos tarifini denemeye ne dersiniz. İşte tarifi...
Guacamole sos Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 olgun avokado
- 1 orta boy kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı tane kişniş
- 1 adet jalepano biberi
- 1 adet domates
- 1 limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- karabiber
Nasıl yapılır?
- Bir kabın içine soyulan avokadolar alınır ve çatalla kabaca ezilir.
- Jalepano biberi çekirdeklerinden ayrılıp kırmızı soğanla beraber ince ince kıyılır avokadoların yanına alınır.
- Kişniş havanda dövülür ve karışıma eklenir.
- Dövülmüş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenip iyice karıştırılır.
- Son olarak domates soyulup çekirdekleri çıkarılır ve küp küp doğranarak karışıma eklenir.
- Kıtır ekmek ya da cips ile servis edilebilir.

AFİYET OLSUN.