Dünya mutfağına ait Tacoyu evde sadece 15 dakika da hazırlayabileceksiniz. İşte tarifi...
Dana Etli Taco Tarifi
Malzemeler;
- 500 gr. dana kontrfile
- 30 ml misket limon suyu
- 1/2 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 tortilla ekmeği
- 1 kırmızı soğan
- 100 gr. çeri domates
- 5 gr. taze kişniş
- 50 gr. marul
- 1 avokado
- 30 ml misket limon suyu
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 100 gr. rende Çedar peyniri
Yapılışı;
- Dana eti, misket limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırılır ve 10 dakika marine edilir. Marine sonrası et bu karışımdan çıkarılır
- Marine edilen et, fırında 12 dakika 200 derecede pişirilir
- Taco ekmeklerini yapmak için her tortilla 9 cm çapında 4 daireye bölünür
- Ekmekler fırına yan yana dizilir ve taco şekline getirilir
- Dana etleri ince şeritler halinde kesilerek ekmeklere pay edilir
- Fırın 180 derecede 4 dakika çalıştırılır
- Domatesler ve soğan doğranır, marul yıkanır şeritler halinde kesilir
- Avokado bölünür çekirdeği alınır ve kaşıkla bir kaseye çıkarılır
- Avokadoya misket limon ve pul biber eklenip hepsi çatalla ezilerek harmanlanır
- Pişen tacolar fırından çıkarılır, İçlerine marul, hazırlanan guacamole sos, domates ve soğandan pay edilir.
- Üzerlerine rende peynir eklenir ve sıcak sıcak tüketilir
AFİYET OLSUN