Sokak Lezzetlerini Evinizde Kendiniz Yapın: Dana Etli Taco Nasıl Yapılır?
Bir dünya mutfağı klasiklerinden olan Tacoyu evde sadece 15 dakika da hazırlayabilirsiniz. İşte Tarifi, Dana Etli Taco Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Dünya mutfağına ait Tacoyu evde sadece 15 dakika da hazırlayabileceksiniz. İşte tarifi...
Dana Etli Taco Tarifi
Malzemeler;
- 500 gr. dana kontrfile
- 30 ml misket limon suyu
- 1/2 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 tortilla ekmeği
- 1 kırmızı soğan
- 100 gr. çeri domates
- 5 gr. taze kişniş
- 50 gr. marul
- 1 avokado
- 30 ml misket limon suyu
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 100 gr. rende Çedar peyniri
Yapılışı;
- Dana eti, misket limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırılır ve 10 dakika marine edilir. Marine sonrası et bu karışımdan çıkarılır
- Marine edilen et, fırında 12 dakika 200 derecede pişirilir
- Taco ekmeklerini yapmak için her tortilla 9 cm çapında 4 daireye bölünür
- Ekmekler fırına yan yana dizilir ve taco şekline getirilir
- Dana etleri ince şeritler halinde kesilerek ekmeklere pay edilir
- Fırın 180 derecede 4 dakika çalıştırılır
- Domatesler ve soğan doğranır, marul yıkanır şeritler halinde kesilir
- Avokado bölünür çekirdeği alınır ve kaşıkla bir kaseye çıkarılır
- Avokadoya misket limon ve pul biber eklenip hepsi çatalla ezilerek harmanlanır
- Pişen tacolar fırından çıkarılır, İçlerine marul, hazırlanan guacamole sos, domates ve soğandan pay edilir.
- Üzerlerine rende peynir eklenir ve sıcak sıcak tüketilir

AFİYET OLSUN