Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Güveç

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Güveç
Büşra Ünal Yazar

Kuzu Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kuzu Güveç Tarifi

Malzemeler;

  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 tane soğan
  • 3 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane sarı dolmalık biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Yapılışı;

  • Soğanın kabukları soyulur küp doğranır
  • Domatesler ve sarı biberler küp şeklinde doğranır
  • Sarımsakların kabukları soyulur
  • Et yıkanır suyu süzdürülür
  • Üzerine kekik serpilir ve beklemeye alınır
  • Güvecin içi zeytinyağı ile iyice yağlanır
  • Etler güvecin tabanına yayılır
  • Üzerine soğan, sarımsak ve sarı biberler yerleştirilir
  • En üste domatesler ve sivri biberler yerleştirilir
  • Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpilir
  • Son olarak 1 su bardağı su ilave edilir
  • Güvecin üzeri alüminyum folyo ile kapatılıp ağır ateşte 40 dakika pişirilir, Sıcak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa