Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Güveç
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kuzu Güveç Tarifi
Malzemeler;
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 tane soğan
- 3 tane domates
- 2 tane sivri biber
- 1 tane sarı dolmalık biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Yapılışı;
- Soğanın kabukları soyulur küp doğranır
- Domatesler ve sarı biberler küp şeklinde doğranır
- Sarımsakların kabukları soyulur
- Et yıkanır suyu süzdürülür
- Üzerine kekik serpilir ve beklemeye alınır
- Güvecin içi zeytinyağı ile iyice yağlanır
- Etler güvecin tabanına yayılır
- Üzerine soğan, sarımsak ve sarı biberler yerleştirilir
- En üste domatesler ve sivri biberler yerleştirilir
- Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpilir
- Son olarak 1 su bardağı su ilave edilir
- Güvecin üzeri alüminyum folyo ile kapatılıp ağır ateşte 40 dakika pişirilir, Sıcak servis yapılır