Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Et Tartar

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Et Tartar
Büşra Ünal Yazar

Et Tartar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Et Tartar Tarifi

Malzemeler;

  • 200 gram satır dana kıyma
  • 1 tane bıldırcın yumurtası
  • 1 yemek kaşığı acı hardal
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 tane arpacık soğan
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

Nasıl Yapılır;

  • Öncelikle soğan ve maydanozlar ince ince kıyılır ve bir kenarda bekletilir
  • Başka bir kap içerisine bıldırcın yumurtası, hardal, kapari, acı sos, karabiber ve deniz tuzu eklenerek karıştırılır
  • Sos, hazırlandığında içine dana kıyma ilave edilerek yoğurulur
  • Tüm malzemelerin birbirine karışması için, 10 dakika boyunca yoğurma işlemine devam edilir
  • Et kıvama geldiğinde elle yuvarlanarak servis tabağına yerleştirilir
  •  Kızarmış ekmek dilimleri tartarın kenarlarına dizilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa