Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Et Tartar
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Et Tartar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Et Tartar Tarifi
Malzemeler;
- 200 gram satır dana kıyma
- 1 tane bıldırcın yumurtası
- 1 yemek kaşığı acı hardal
- 1 yemek kaşığı kapari
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 2 tane arpacık soğan
- 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır;
- Öncelikle soğan ve maydanozlar ince ince kıyılır ve bir kenarda bekletilir
- Başka bir kap içerisine bıldırcın yumurtası, hardal, kapari, acı sos, karabiber ve deniz tuzu eklenerek karıştırılır
- Sos, hazırlandığında içine dana kıyma ilave edilerek yoğurulur
- Tüm malzemelerin birbirine karışması için, 10 dakika boyunca yoğurma işlemine devam edilir
- Et kıvama geldiğinde elle yuvarlanarak servis tabağına yerleştirilir
- Kızarmış ekmek dilimleri tartarın kenarlarına dizilir