Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Marine Edilmiş Kuzu Sarma
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Marine Edilmiş Kuzu Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Marine Edilmiş Kuzu Sarma Tarifi
Malzemeler;
- 1 tane kuzu but (kemiksiz)
- 10 tane misket havuç
- 10 tane arpacık soğan
- 3 tane patates
Marine için;
- 1 tane rendelenmiş orta boy soğan
- 2~3 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tane karabiber
- 2 defne yaprağı
- 1~2 dal taze biberiye
- Taze kekik
Nasıla Yapılır;
- Marine için gerekli tüm malzeme bir kapta karıştırılır
- Kuzu budu bu karışıma bulanıp streç filmle iyice sarılır
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra yağlanan fırın kabına yerleştirilir
- Patateslerin kabukları doğranır
- Patates, havuç ve soğanlar fırın kabına alınır
- Üzerine taze kekik yaprakları serpiştirilir
- Alüminyum folyo ile kapatılıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirilir, Sıcak servis yapılır.