Kalamar Tava Nasıl Yapılır, Soslu Kalamar Tava Tarifi…
Kalamar Tava, mezeler arasında olmazsa olmazlardan. Hem çok lezzetli bir meze hem de son derece sağlıklı. İçeriğindeki A, E, B2, B12 vitaminleri ve proteinle vücuda enerji ve direnç sağlıyor. Kalamar Tavanın birçok pişirme tekniği var. biz bu yazımızda Soslu Kalamar Tava tarifi veriyoruz mutlaka deneyin. İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kalamar Tavayı evde denemeye ne dersiniz? Hem çok sağlıklı hem de yapımı oldukça basit. Bu tarife bayılacaksınız.
Peki, kalamar tava nasıl yapılır? İşte soslu kalamar tava tarifi…
Soslu Kalamar Tava Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- Kalamar
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tane soda
- Bir tutam tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
Yapılışı;
- Kalamarların marinesi için önce tuz, şeker ve karbonatla köpük köpük olana kadar iyice ovulur
- Yumuşayan kalamarlara soda eklenir 2 saat dinlenmek üzere buzdolabında bekletilir
- Kalamarlar 2 saat sonra süzdürülür
- Kızartma işlemi için önce kalamarlar una bulanır, ardından kızgın yağda kızartılır
Kalamar Sosu İçin Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 2 diş sarımsak
- 1 tane limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Ceviz içi
- 3 dilim ekmek içi
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
- Bir kabın içine ekmekler ufalanır (Ekmek dilimlerinin bayat olması gerekiyor)
- Bir avuç kadar ceviz ve diğer malzemelerin tümü robotta parçalanır
- Karışım bir sos tabağına alınır
- Kıvam alması için bir müddet buzdolabına kaldırılır
- Kalamarlar bu sosa batırılarak tüketilir