Mercimek Köftesi Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Mercimek Köftesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 3 tane soğan
- 3 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı acı biber salçası
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 5-6 tane taze soğan
- Yarım demet dere otu
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Marul yaprakları
- 1 limon
Nasıl Yapılır;
- Mercimek ayıklanıp yıkanır, Geniş bir tencereye alınır ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edilir
- Mercimekler suyunu çekene kadar haşlanır
- Ocaktan alınıp bulgur mercimeklerin üzerini örtecek şekilde yayılır
- Tencerenin kapağı kapatılıp bulgurun yeterince şişmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletilir
- Taze soğan, maydanoz, nane ve dereotu temizlenip kıyılır ve derin bir kasede harmanlanır
- Soğanlar soyulur rendelenir
- Zeytinyağı derin bir tavada ısıtılıp soğanlar kavrulur
- Salça ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur
- Tuz ve baharat eklenip ocaktan alınır
- Mercimekli karışıma kavrulmuş soğan ile nar ekşisi ilave edilir
- Son olarak yeşillikli karışım eklenip tekrar yoğurulur
- Köfte hamurundan küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp elde hafifçe sıkılarak köfte şekli verilir
- Marul servis tabağına alınır
- Üzerlerine hazırlanan mercimekli köfteler yerleştirilir, İsteğe göre limon suyu gezdirilir