Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Krep Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Krep Tarifi, Nasıl yapılır?
Glutensiz Krep Tarifi
Malzemeler;
- 2 tane yumurta
- 1 Su bardağı süt
- 1 Çay bardağı su
- 1 Çay kaşığı kabartma tozu
- 1 Çimdik tuz
- 1 Su bardağı glutensiz un
- 1 Çorba kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Glutensiz Krep Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler geniş bir kâse içine alınıp karıştırılır
- Boza kıvamına gelen bu karışım, önceden ısıtılıp yağlanan krep tavasına dökülür ve kreplerin her iki yönü eşit derecede pişirilir