Yaz Yemekleri: Kızarmış Kabak Tarifi

Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yaz Yemekleri: Kızarmış Kabak Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kızarmış Kabak Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tane kabak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı
  • 50 gram panko
  • 25 gram parmesan
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı paprika tozu
  • 1 yemek kaşığı yağ

Kızarmış Kabak Nasıl Yapılır?

  • Kabaklar ikiye bölünür ve birer santimlik şeritler halinde doğranır
  • Doğranan tüm kabaklar kaseye alınır ve üzerine tuz serpilir, 10 dakika bu şekilde dinlendirilir
  • Kabakların fazla suyunun alınması için kağıt havluyla kurulanır
  • Bir kabın içine yumurta akı alınır ve köpürene kadar çırpılır
  • Başka bir kapta panko, rendelenmiş parmesan, sarımsak tozu ve toz paprika karıştırılır
  • Doğranan kabaklar çırpılan yumurtaların içine alınır, İyice kabaklar kaplanır
  • Daha sonra bu kabaklar pankolu karışıma bulanır, iyice kaplanır
  • Kaplanan kabaklar Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine alınır, üzerine yağ gezdirilir
  • 200 derecede 15 dakika pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa