Yaz Yemekleri: Kızarmış Kabak Tarifi
Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kızarmış Kabak Tarifi
Malzemeler:
- 1 tane kabak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta akı
- 50 gram panko
- 25 gram parmesan
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı paprika tozu
- 1 yemek kaşığı yağ
Kızarmış Kabak Nasıl Yapılır?
- Kabaklar ikiye bölünür ve birer santimlik şeritler halinde doğranır
- Doğranan tüm kabaklar kaseye alınır ve üzerine tuz serpilir, 10 dakika bu şekilde dinlendirilir
- Kabakların fazla suyunun alınması için kağıt havluyla kurulanır
- Bir kabın içine yumurta akı alınır ve köpürene kadar çırpılır
- Başka bir kapta panko, rendelenmiş parmesan, sarımsak tozu ve toz paprika karıştırılır
- Doğranan kabaklar çırpılan yumurtaların içine alınır, İyice kabaklar kaplanır
- Daha sonra bu kabaklar pankolu karışıma bulanır, iyice kaplanır
- Kaplanan kabaklar Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine alınır, üzerine yağ gezdirilir
- 200 derecede 15 dakika pişirilir