Yaz Yemekleri: Ezilmiş Patates Tarifi
Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ezilmiş Patates Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg bebek patates
- 50 gram tereyağı
- Çeyrek yemek kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı biberiye
- Yarım çay kaşığı kekik
Ezilmiş Patates Nasıl Yapılır?
- Patatesler güzelce yıkanır ve haşlanır
- 10 dakika haşlanan patatesler süzülüp 2 dakika soğumaya bırakılır
- Patatesler Airfryer sepetine yada fırın tepsisine alınır ve 180 derecede 20 dakika pişirilir
- Patatesler pişerken tereyağı eritilir
- Tereyağı ve baharatlar bir kasede karıştırılır
- Pişen patatesler çıkarılır ve patates ezici ile dikkatli bir şekilde ezilir
- Ezdikten sonra patateslerin üzerine hazırlanan yağlı karışımdan sürülür
- Ezilen patatesler tekrar Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine alınır ve 200 derecede 10 dakika daha pişirilir