Yaz Yemekleri: Ezilmiş Patates Tarifi

Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yaz Yemekleri: Ezilmiş Patates Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ezilmiş Patates Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg bebek patates
  • 50 gram tereyağı
  • Çeyrek yemek kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı biberiye
  • Yarım çay kaşığı kekik

Ezilmiş Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesler güzelce yıkanır ve haşlanır
  • 10 dakika haşlanan patatesler süzülüp 2 dakika soğumaya bırakılır
  • Patatesler Airfryer sepetine yada fırın tepsisine alınır ve 180 derecede 20 dakika pişirilir
  • Patatesler pişerken tereyağı eritilir
  • Tereyağı ve baharatlar bir kasede karıştırılır
  • Pişen patatesler çıkarılır ve patates ezici ile dikkatli bir şekilde ezilir
  • Ezdikten sonra patateslerin üzerine hazırlanan yağlı karışımdan sürülür
  • Ezilen patatesler tekrar  Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine alınır ve 200 derecede 10 dakika daha pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa