Yaz Yemekleri: Izgara Balık Tarifi

Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yaz Yemekleri: Izgara Balık Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Izgara Balık Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çipura
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

Izgara Balık Nasıl Yapılır?

  • Biberiye yıkanır, sarımsaklar soyulur
  • Balık temizlenir
  • Temizlenen balık limon, zeytinyağı ve tuzla iyice ovulur
  • Balığın içi sarımsak ve biberiye ile doldurulur
  • Balık önceden 5 dakika boyunca ısıtılmış Airfryer sepetine yada ızgaraya alınır ve 12 dakika boyunca pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa