Yaz Yemekleri: Izgara Balık Tarifi
Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Izgara Balık Tarifi
Malzemeler:
- 1 çipura
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam biberiye
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
Izgara Balık Nasıl Yapılır?
- Biberiye yıkanır, sarımsaklar soyulur
- Balık temizlenir
- Temizlenen balık limon, zeytinyağı ve tuzla iyice ovulur
- Balığın içi sarımsak ve biberiye ile doldurulur
- Balık önceden 5 dakika boyunca ısıtılmış Airfryer sepetine yada ızgaraya alınır ve 12 dakika boyunca pişirilir