Sevgilinle Yemek Yap: Çilekli Tart
Sevgilinle evde vakit geçirmek istiyorsan yemek yapmaya ne dersin. Partnerini mutfağa alıştırmak için de müthiş bir fırsat. Yapacağın yemeğin ismini ve Malzeme listesini biz veriyoruz. Eğlenceli dakikalar sizi bekliyor. Şimdiden ellerinize sağlık.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Çilekli Tart Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 200 gram un
- 100 gram soğuk ve küp şeklinde doğranmış tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz
Üzeri İçin:
- 500 gram taze çilek
- 2 yemek kaşığı reçel veya jöle (tercihen çilek reçeli veya jölesi)
Çilekli Tart Nasıl Yapılır?
- Un, soğuk küp şeklinde doğranmış tereyağı, vanilya özütü, toz şeker ve tuz bir karıştırma kabına eklenir
- Malzemeler elle hafifçe ovuşturularak kum kıvamına gelene kadar karıştırılır
- Ardından yumurta eklenir ve yoğurmaya devam edilir
- Hamur bir top haline getirilir, streç filme sarılır ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilir
- Hamur buzdolabından çıkarılır ve un serpilmiş bir tezgah üzerinde merdaneyle açılır
- Açılan hamur tart kalıbına yerleştirilir ve kenarları düzgünce şekillendirilir
- Hamurun üzerine çatal ile birkaç delik açılır, böylece pişerken kabarması engellenir
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamur hafifçe pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
- Pişen hamur fırından çıkarılır ve soğuması için kenarda bekletilir
- Soğuyan tartın üzerine çilek dilimleri güzelce dizilir
- Reçel veya jöle hafifçe ısıtılarak çileklerin üzerine gezdirilir, Böylece çilekler parlak ve taze görünecektir
- Dilimlenen çilekli tart servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis yapılır
- Üzeri taze nane yaprakları veya pudra şekeri ile süslenebilir