Osmanlı Mutfağı: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Osmanlı mutfağı et ve tatlı bakımından zengin bir mutfaktır. Özellikle bayramlarda birbirinden lezzetli Osmanlı tatlılarına yer verilirdi. Birbirinden lezzetli tatlılar yapılır kutlamalarda, misafirlik ziyaretlerinde, cenazelerde dağıtılırdı. Geçmişten günümüze yolcuğunu sürdüren bu tatlıları denemek isteyenlere...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Ekmeksi keki için:
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 damla limon
Arası için:
- 500 gr kaymak
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır
- Ardından un ve kabarta tozu eklenip karıştırmaya devam edilir
- 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir
- Ardından çıkarılır ve soğumaya bırakılır
- Şerbeti için bir tencereye su ve şeker alınıp kıvam alıncaya kadar kaynatılır
- En son içine birkaç damla limon suyu ilave edilir ve direkt kadayıfın üzerine dökülür
- Soğuyunca içine kaymak koyulup servis edilir