Osmanlı Mutfağı: Güllaç Paludesi Tarifi

Osmanlı mutfağı et ve tatlı bakımından zengin bir mutfaktır. Özellikle bayramlarda birbirinden lezzetli Osmanlı tatlılarına yer verilirdi. Birbirinden lezzetli tatlılar yapılır kutlamalarda, misafirlik ziyaretlerinde, cenazelerde dağıtılırdı. Geçmişten günümüze yolcuğunu sürdüren bu tatlıları denemek isteyenlere...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Osmanlı Mutfağı: Güllaç Paludesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Güllaç Paludesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 120 gram güllaç yaprakları
  • 3-4 damla misk aroması
  • 10 gram gül suyu
  • 500 ml su
  • 400 gram toz şeker

Güllaç Paludesi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, su ve toz şeker ocağa koyulur ve kaynamaya bırakılır
  • Şerbet kaynayınca içerisine güllaç yaprakları ilave edilir
  • Bir pelte halini alıncaya kadar beklenir
  • Daha sonra bir kaşıkla servis tabağına alınıp üzerine gül suyu ve misk gezdirilip servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa