Osmanlı Mutfağı: Güllaç Paludesi Tarifi
Osmanlı mutfağı et ve tatlı bakımından zengin bir mutfaktır. Özellikle bayramlarda birbirinden lezzetli Osmanlı tatlılarına yer verilirdi. Birbirinden lezzetli tatlılar yapılır kutlamalarda, misafirlik ziyaretlerinde, cenazelerde dağıtılırdı. Geçmişten günümüze yolcuğunu sürdüren bu tatlıları denemek isteyenlere...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Güllaç Paludesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 120 gram güllaç yaprakları
- 3-4 damla misk aroması
- 10 gram gül suyu
- 500 ml su
- 400 gram toz şeker
Güllaç Paludesi Nasıl Yapılır?
- Şerbet için, su ve toz şeker ocağa koyulur ve kaynamaya bırakılır
- Şerbet kaynayınca içerisine güllaç yaprakları ilave edilir
- Bir pelte halini alıncaya kadar beklenir
- Daha sonra bir kaşıkla servis tabağına alınıp üzerine gül suyu ve misk gezdirilip servis edilir