Rakının Yanında Ne Gider: Haydari
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Haydari
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle tereyağı tavada kızdırılarak üzerine nane eklenip biraz karıştırıldıktan sonra altı kapatılır
- Ardından dereotu ve sarımsak ince ince doğranarak süzme yoğurdun olduğu kaba koyulur ve üzerine göz kararı tuz atılır
- Sonrasında beyaz peynir çatalla ezilir, süzme yoğurdun olduğu kaba alınıp son olarak üzerine nane yağıyla beraber koyulur ve hepsi karıştırılır
- İsteğe göre üstü süslenip servis edilir