Rakının Yanında Ne Gider: Haydari

Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Rakının Yanında Ne Gider: Haydari
Büşra Ünal Yazar

Rakının Yanında Ne Gider: Haydari

Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır:

  • Öncelikle tereyağı tavada kızdırılarak üzerine nane eklenip biraz karıştırıldıktan sonra altı kapatılır
  • Ardından dereotu ve sarımsak ince ince doğranarak süzme yoğurdun olduğu kaba koyulur ve üzerine göz kararı tuz atılır
  • Sonrasında beyaz peynir çatalla ezilir, süzme yoğurdun olduğu kaba alınıp son olarak üzerine nane yağıyla beraber koyulur ve hepsi karıştırılır
  • İsteğe göre üstü süslenip servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa