Zerdeçallı Basmati Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Bir pirinç çeşidi olan basmati, her çeşit sulu yemeğin yanına çok yakışacak.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zerdeçallı Basmati Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı basmati pirinci
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Nasıl Yapılıyor:
- Basmati pirinci bol suyla yıkanır süzülür (Bu işlem pirincin üzerindeki nişastayı temizlemek için önemli)
- Tereyağı ve sıvı yağ geniş bir tencerede eritilir
- Eriyen yağa zerdeçal, toz tarçın ve kimyon eklenir
- Baharatlar kısık ateşte hafifçe kavrulur, böylece aromaları ortaya çıkacak
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinçler baharatlı yağa ilave edilir
- Pirinçler kavrularak tüm baharatlarla iyice harmanlanır
- Su ve tuz eklenir, karıştırılır, kaynamaya bırakılır
- Kaynamaya başlayan pilavın üzeri kapatılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir (Bu işlem genellikle 15-20 dakika sürer)
- Pilav piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve pilavın üzeri havlu veya temiz bir bezle örtülür
- Böylece buhar içerde tutularak pilavın daha da lezzetlenmesi sağlanır
- Bir süre demlenen zerdeçallı basmati pilavı artık servis edilebilir. Üzerine isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya nane yaprakları eklenebilir
