Şekersiz ve Yağsız Kakaolu Muffin Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Şekersiz ve Yağsız Kakaolu Muffin Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı vanilya özü
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 4 yemek kaşığı bal
- 2 adet muz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı badem unu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
Nasıl Yapılıyor:
- Bir kabın içerisine un elenir
- Tarçın, kakao, kabartma tozu ve tuz eklenir
- Hepsi iyice harmanlanır
- Muzlar kabuklarından soyulur ve mutfak robotundan geçirilir
- Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpılır
- Vanilya özütü, Hindistan cevizi yağı, yumurta, bal ve pekmez ilave edilir
- Tekrar mutfak robotundan geçirilir
- Muzlu karışım kuru malzemelerin üzerine dökülür ve spatula yardımı ile karıştırılır
- Un az gelmişse ekleme yapılır
- Ardından muffin kalıplarına harç paylaştırılır
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirilir
- Aralıklı olarak pişip pişmediği kontrol edilir
- Pişince biraz dinlendirilir, servis edilir
