Kışlık Hazırlıyoruz: Evde Kırmızı Biber Salçası Nasıl Yapılır?
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Yemekler salçasız olmaz. Domates salçam var biber salçası yapayım diyorsanız, hadi beraber biber salçası yapalım. Geliyor Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Evde Kırmızı Biber Salçası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 5 kg kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Evde Kırmızı Biber Salçası Nasıl Yapılıyor:
- Kırmızı biberler güzelce yıkanır
- Büyük bir kabın içine su doldurulur, 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi damlatılır ve yıkanan biberler bu suda yaklaşık 15 dakika kadar bekletilir
- Sonra sudan biberler çıkarılır ve başları koparılıp içindeki tohumlar temizlenir, ardından büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe kesilerek rondoya atılır
- Rondo da iyice sıvı kıvama gelene kadar çektirilir
- Çekilen biberler büyük geniş bir tepsiye aktarılır
- Tüm bu işlemler eldeki biberler bitene kadar tekrarlanır (Bu işlemler sabah çok erken bir saatte yapılmalı, öğlen güneşi kaçırılmamalı)
- Tepsiye koyulan bu çekilmiş biberler balkon, teras ya da güneşten yararlanılabilecek alan neresiyse oraya güneşin ortasına koyulur
- Güneşte en az 3 gün bekletilir (Her gün kontrol ederek ne kadar güneşte kalması gerektiğine kendinizde karar verebilirsiniz)
- Kapağı sıkıca kapanan, temiz ve kuru kavanozlara alınan biber salçası ters çevrilip bir gece güneş almayan kuru bir yerde muhafaza edilir
NOT: Kullanmak için bir kez açılan salça, bozulmaması ve uzun süre dayanması için üzerine sıvı yağ dökülerek ağzı sıkıca kapatılır ve buzdolabında muhafaza edilir
Kışlık Biber Salçamız Hazır!
AFİYET OLSUN...
