Kışlık Hazırlıyoruz: Kiraz Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Bu enfes turşuyu denemeyen kalmasın dedik. Kiraz Turşusu Tarifi, nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Kiraz Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- Kiraz
- Kaya tuzu
- Su
Kiraz Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Sapları ile birlikte kavanoza bir sıra kiraz koyulur
- Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu gezdirilir
- Üzerine tekrar kiraz ve tekrar tuz koyulur
- Kavanoz bu şekilde doldurulur
- Ertesi güne kadar bekletilir
- Ertesi gün ağzına kadar bir parmak pay bırakılarak içme suyu doldurulur
- Turşu olgunlaşana kadar bekletilir
- Tuzu az miktarda koyulur, serin ve ışık almayan bir yere kaldırılır
- Kirazlar olgunlaşana kadar bekletilir
- Yaklaşık 1 haftanın sonunda olgunlaşacaktır, tüketilebilir
Kışlık Kiraz Turşusu Tarifimiz Hazır!
AFİYET OLSUN...
