Milföy poğaça Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısına kim hayır diyebilir ki... Hem pratik hem lezzetli mis gibi kokan o poğaça tarifi masada yerini almak için sabırsızlanıyor. İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Milföy poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 4 dilim beyaz peynir
- 5 adet milföy yaprağı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı susam
Milföy Poğaça Nasıl Yapılır:
- Susamlar bir tavada orta ateşte kavrulur
- Beyaz peynir ve ince ince kesilen maydanoz geniş bir kapta karıştırılır
- Milföy yaprakları 2 adet kare elde edecek şekilde yarıya bölünür
- Toplam da 10 adet kare milföy elde edilir
- Hazırlanan harç milföy hamurlarının içerisine eşit bir şekilde dağıtılır
- Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplanarak mantı şeklinde kapatılır
- Birleştirilen kısım alta gelecek şekilde tezgah üzerinde kontrollü bir şekilde bastırılarak yuvarlak şekil verilir
- Pekmez ve su bir kasede karıştırılır
- Her bir milföy poğaça önce pekmezli suya ardından kavrulan susama batırılır
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine milföy poğaçalar yerleştirilir
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirilerek 15 dakika, ardından üst rafa alınarak 10-12 dakika daha pişirilir
- Fırından çıkarınca birkaç dakika dinlendirilir
- Ardından servis edilir
