Bayat Ekmek Böreği
Haftanın tüm yorgunluğunu bir pazar kahvaltısıyla atarım diyenlerdensen ve farklı lezzet arayışındaysan hem israfı önle hem de lezzet harikası bir börek yap. İşte Tarifi senin için geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bayat Ekmek Böreği
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım adet bayat ekmek
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 3 dilim jambon
- Yarım su bardağı kaşar peyniri
Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır:
- Yumurta, süt, sıvı yağ ve baharatlar bir kaseye alınır
- İnce ince doğranan maydanoz da eklenerek güzelce karıştırılır
- Ekmek dilimlerinin her iki tarafına da azar azar tereyağı veya margarin sürülür
- Önceden yağlanmış yuvarlak kek kalıbına ekmek dilimleri aralıklı olarak yerleştirilir
- Domatesler yuvarlak biçimde dilimlenir
- Sivri biber ve kapya biber de ikiye bölünerek dilimlenir
- Tohumları ve sapı atılır
- Jambon dilimleri de ortadan ikiye bölünür
- Ardından her ekmek dilimi arasına 1 dilim domates, 1 dilim sivri biber, 1 dilim kapya biber ve 1 yarım dilim jambon olacak şekilde dizilir
- Ardından rendelenmiş kaşar peyniri de dilimlerin aralarına sıkıştırılarak eşit bir şekilde dağıtılır
- Önceden hazırlanmış yumurta ve sütlü karışım bir kepçe ile kek kalıbındaki malzemelerin üzerinde gezdirilir
- Her tarafına döküldüğünden emin olunduktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir ve sıcak tüketilir
