Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Şakşuka Tarifi
Türk mutfağında meze olarak yenen Şakşuka, patlıcan severlerin gözdesi. Konservesini yaparak, canınız her istediğinde pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz. O zaman gelsin tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Şakşuka Tarifi
Malzemeler:
- 3 kg. domates
- 1 kg. biber
- 1,5 kg. patlıcan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
Kışlık Şakşuka Nasıl Yapılır:
- Patlıcan minik küpler halinde doğranır
- Tuzlu suyun içinde acısı çıkana kadar bekletilir
- Biberlerin tohum kısımları çıkartılıp minik küpler halinde doğranır
- Suyu süzdürülen patlıcanlar kızartılır
- Biberler kızgın yağda ya da fritözde kızartılır
- Domatesler rendelenip tencerenin içine alınır
- Sarımsaklar da rendelenip sosun içine eklenir ve kıvam alana kadar orta ateşte pişirilir
- Hafif koyulaşınca tuz ve şeker eklenir
- Ardından kızarmış sebzeler de içine eklenip 10 dakika daha kaynatılır
- Ardından altı kapatılır
- Cam kavanozların içine sos sıcakken doldurulur
- Kapakları sıkıca kapatılır
- Oda sıcaklığına geldikten sonra serin ve güneş almayan bir yerde bekletilir
Kışlık Şakşuka Hazır!
AFİYET OLSUN...
