Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Şakşuka Tarifi

Türk mutfağında meze olarak yenen Şakşuka, patlıcan severlerin gözdesi. Konservesini yaparak, canınız her istediğinde pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz. O zaman gelsin tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Şakşuka Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Kışlık Şakşuka Tarifi

Malzemeler: 

  • 3 kg. domates
  • 1 kg. biber
  • 1,5 kg. patlıcan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı

Kışlık Şakşuka Nasıl Yapılır:

  • Patlıcan minik küpler halinde doğranır
  • Tuzlu suyun içinde acısı çıkana kadar bekletilir
  • Biberlerin tohum kısımları çıkartılıp minik küpler halinde doğranır
  • Suyu süzdürülen patlıcanlar kızartılır
  • Biberler kızgın yağda ya da fritözde kızartılır
  • Domatesler rendelenip tencerenin içine alınır
  • Sarımsaklar da rendelenip sosun içine eklenir ve kıvam alana kadar orta ateşte pişirilir
  • Hafif koyulaşınca tuz ve şeker eklenir
  • Ardından kızarmış sebzeler de içine eklenip 10 dakika daha kaynatılır
  • Ardından altı kapatılır
  • Cam kavanozların içine sos sıcakken doldurulur
  • Kapakları sıkıca kapatılır
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra serin ve güneş almayan bir yerde bekletilir

Kışlık Şakşuka Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa