Çilek Reçeli Tarifi
Milli reçelimiz çilek reçeli, en sevdiğimiz reçellerin başını çekiyor. Cümlenin başında dediğimiz gibi Milli Reçel:) Hala tarifini bilmeyenler için gelsin Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Çilek Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo çilek
- 750 gram toz şeker
- 1 adet limon
Çilek Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Çileklerin yeşil yapraklı kısımları temizlenir ve bol suda yıkanır
- Yıkanan çilekler süzgeç içerisine alınarak sularının tamamen süzülmesi için bir süre beklenir
- Çilekler derin bir kase içerisine alınır
- Ardından üzerine toz şeker dökülür
- Toz şekere yatırılan çilekler bir gece buzdolabında bekletilir
- Çilekler reçel tenceresine aktarılır
- Önce reçelin yüksek ateşte kaynama noktasına ulaşması beklenir
- Reçel arada bir karıştırılır
- Çilek reçeli fokurdamaya başlayınca, ateş kısılır
- Kısık ateşte reçel ağır ağır pişmeye bırakılır
- Reçel kaynarken üzerinde biriken köpükler sürekli tahta kaşıkla sıyırılır
- Az miktar tereyağı ilave edilerek köpüklenme önlenir
- Kaynamaya devam eden çilek reçelinin koyu bir kıvama gelmesi için yaklaşık 20 dakika pişmesi yeterli
- Çilek reçelini ocaktan almaya yakın 1 adet limonun suyu sıkılır ve taze limon suyu reçele ilave edilerek karıştırılır
- Bir taşım da limon suyuyla kaynayan reçel artık hazır!
