Kestane Reçeli Tarifi
Yok artık kestanenin reçeli mi olur demeyin, evet var... Bu enfes lezzete hayır demek mümkün değil. Reçel sevmeyenlere bile reçel sevdiren Kestane Reçeli Tarifi geliyor..
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kestane Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo kestane
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı su
Kestane Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Kestanelerin kabuklarına bir bıçak yardımıyla çizikler atılır ve suyun içine koyularak haşlanmaya bırakılır
- Haşlanan kestanelerin kabukları soyulur ve fırın tepsisine dizilir
- 175 derecede 15 dakika boyunca pişirilir
- Bir tencerede su kaynatıldıktan sonra fırından alınan kestaneler 5 dakika haşlanır
- Su ve şeker ile kaynatılıp hazırlanan şurubun içine süzülen kestaneler atılır
- Limon suyu ilave edilir, 2-3 dakika kadar daha kaynatılır
- Sıcak reçel kavanozlara boşaltılır ve soğuduktan sonra kapakları kapatılır
