Armut Reçeli Tarifi
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Hemen hemen her meyvenin reçeli yapılıyor artık. Armutta bunlardan birisi. Hazırlayın malzemeleri, armut reçeline bayılacaksınız!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Armut Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo armut
- Yarım kilo şeker
- 1,5 su bardağı su
- Limon suyu
Armut Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Armutlar soyulduktan sonra küp küp doğranır
- Kararmaması için limonlu suda bekletilir
- Su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır
- Kaynayan şurubun içine armutlar eklenir
- Koyu bir kıvam elde edene kadar kaynatılır
- Ocak kapatılmadan önce limon suyu eklenir
- 3-4 dakika kadar kaynatılır ve kavanozlara boşaltılır
