Bal Kabağı Reçeli Tarifi

Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bal kabağı reçelinin tadını bilmeyenler, bu lezzete bayılacak! Bal Kabağı Reçeli Tarifi Geliyor.. Afiyet Olsun!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Bal Kabağı Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • Yarım kilo bal kabağı
  • 2,5 su bardağı şeker 
  • 1 litre su
  • Yarım limon suyu

Kireç Kaymağı;

  • 150 gram sönmemiş kireç
  • 2,5 litre soğuk su

Bal Kabağı Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Soğuk su ile sönmemiş kireç bir tencerede karıştırılır
  • Kireç eridikten sonra su 3 saat durulmaya bırakılır
  • Bir kaşık yardımıyla suyun üzerinde oluşan tabaka alınır
  • Daha sonra suyu bulandırılmadan süzülerek kireçten ayrılır
  • Soyulup dilimlenen bal kabağı bol su ile yıkandıktan sonra şekil verilerek kesmek için tırtıklı bıçakla küçük küpler haline getirilir
  • Hazırlanan kireç suyunda kabaklar yaklaşık 4 saat bekletilir
  • Tekrar bol su ile yıkanır
  • Bir tencereye toz şeker boşaltılır ve su eklenir
  • Şurup haline gelene kadar kaynatılır
  • Kabaklar şurubun içine eklenir, reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır
  • Ocaktan alınmadan önce limon suyu eklenir ve 2 dakika daha kaynatılır
  • Cam kavanozlara boşaltılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa