Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Kahvaltılarımızı süsleyen reçeller, çeşitleri ve lezzetleriyle hem gözümüze hem damağımıza hitap ediyor. Daha önce bal kabağı reçelinin tadını bilmeyenler, bu lezzete bayılacak! Bal Kabağı Reçeli Tarifi Geliyor.. Afiyet Olsun!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo bal kabağı
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 litre su
- Yarım limon suyu
Kireç Kaymağı;
- 150 gram sönmemiş kireç
- 2,5 litre soğuk su
Bal Kabağı Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Soğuk su ile sönmemiş kireç bir tencerede karıştırılır
- Kireç eridikten sonra su 3 saat durulmaya bırakılır
- Bir kaşık yardımıyla suyun üzerinde oluşan tabaka alınır
- Daha sonra suyu bulandırılmadan süzülerek kireçten ayrılır
- Soyulup dilimlenen bal kabağı bol su ile yıkandıktan sonra şekil verilerek kesmek için tırtıklı bıçakla küçük küpler haline getirilir
- Hazırlanan kireç suyunda kabaklar yaklaşık 4 saat bekletilir
- Tekrar bol su ile yıkanır
- Bir tencereye toz şeker boşaltılır ve su eklenir
- Şurup haline gelene kadar kaynatılır
- Kabaklar şurubun içine eklenir, reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır
- Ocaktan alınmadan önce limon suyu eklenir ve 2 dakika daha kaynatılır
- Cam kavanozlara boşaltılır
