Portakal Reçeli Tarifi

Portakalın içini yiyoruz kabuklarını reçel yapıyoruz. Lezzeti mi, işte o konuda hiç şüpheniz olmasın, portakalın hafif ekşimsi aromasıyla müthiş bir lezzet ortaya çıkacak. O zaman hazırlayın malzemeleri..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Portakal Reçeli Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Portakal Reçeli Tarifi

Malzemeler: 

  • 6 portakal 
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Portakal Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Portakalların kabuğu soyulduktan sonra küçük parçalar haline getirilir, bol su eklenen tencereye alınır
  • Kabuklar kaynatıldıktan sonra suyu süzülerek soğumaya bırakılır
  • Bir tencerede şeker, su ve portakal suyu karıştırıldıktan sonra kaynatılır
  • Kaynatılan karışıma portakallar atıldıktan sonra orta ateşte şurup kıvamına gelinceye kadar 45 dakika boyunca kaynatılmaya devam edilir
  • Koyu bir kıvam alan şurubun içine yarım limon suyu eklenip, 10 dakika daha kaynatılır
  • Reçeliniz ocaktan alınır, sıcak haliyle kavanozlara boşaltılır
  • Kapaklar  soğuduktan sonra kapatılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa