Portakal Reçeli Tarifi
Portakalın içini yiyoruz kabuklarını reçel yapıyoruz. Lezzeti mi, işte o konuda hiç şüpheniz olmasın, portakalın hafif ekşimsi aromasıyla müthiş bir lezzet ortaya çıkacak. O zaman hazırlayın malzemeleri..
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Portakal Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 6 portakal
- 1 su bardağı portakal suyu
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Portakal Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Portakalların kabuğu soyulduktan sonra küçük parçalar haline getirilir, bol su eklenen tencereye alınır
- Kabuklar kaynatıldıktan sonra suyu süzülerek soğumaya bırakılır
- Bir tencerede şeker, su ve portakal suyu karıştırıldıktan sonra kaynatılır
- Kaynatılan karışıma portakallar atıldıktan sonra orta ateşte şurup kıvamına gelinceye kadar 45 dakika boyunca kaynatılmaya devam edilir
- Koyu bir kıvam alan şurubun içine yarım limon suyu eklenip, 10 dakika daha kaynatılır
- Reçeliniz ocaktan alınır, sıcak haliyle kavanozlara boşaltılır
- Kapaklar soğuduktan sonra kapatılır
