Çiftlik kebabı tarifi
Lezziz mi lezziz yeni bir tarif ile yine karşınızdayız. İşte sizlere Çiftlik kebabı tarifi!
HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HM
Haber Merkezi
Çiftlik kebabı, et, patates, patlıcan, domates, biber ve bezelye gibi çeşitli sebzelerin bir arada pişirilmesiyle hazırlanan bir ana yemektir. Genellikle düdüklü tencerede pişirilir, ancak fırında da pişirilebilir.

Malzemeler:
- 250 gram kuzu kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Düdüklü tencerenin içine zeytinyağını ekleyin ve kızdırın.
- Etleri ekleyin ve suyunu salıncaya kadar kavurun.
- İnce ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra düdüklünün kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
- Bu arada patatesleri, patlıcanları, domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın.
- Etler piştikten sonra sebzeleri ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
- Düdüklünün kapağını kapatın ve 5 dakika daha pişirin.
- Ocaktan alın ve servis yapın.
Fırında pişirmek için:
- Fırını 200 dereceye ısıtın.
- Tüm malzemeleri fırın kabına alın.
- Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
- Fırında 30-35 dakika pişirin.
