1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (kaşar peyniri de olabilir)
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Derin bir tencerede su kaynatın ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Makarnaları ekleyip paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
Bu sırada tereyağını bir tavada eritin ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin. Sarımsağı ince kıyıp ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
Tavuğu küp küp doğrayıp mantarların üzerine ekleyin. Tavuklar pişene kadar soteleyin.
Kremayı tavaya ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzüp tavaya ekleyin. Makarna ve sosu birlikte 2-3 dakika kadar karıştırın.
Parmesan peynirini (kaşar peyniri de olabilir) ve fesleğen yapraklarını ekleyip karıştırın.
Sıcak olarak servis edin.
Notlar
İsterseniz tavuk eklemeden de yapabilirsiniz.
Mantar yerine başka sebzeler de kullanabilirsiniz. Örneğin; brokoli, karnabahar, ıspanak gibi.
Fettucini yerine başka makarna çeşitleri de kullanabilirsiniz.
Krema yerine süt de kullanabilirsiniz, ancak sosunuz daha az kremalı olacaktır.
Parmesan peyniri yerine başka peynir çeşitleri de kullanabilirsiniz. Örneğin; cheddar, kaşar gibi.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.