Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği Atama Taban Puanları
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nasıl Olunur, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği Atama Taban Puanları nedir, İşte Yanıtı...

Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nasıl Olunur?
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenlerinin mezun olduğu Yükseköğretim Programı/Fakülte:
- Besin Teknolojisi Öğretmenliği
- Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü
- Beslenme ve Diyetetik
- Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü
- Gastronomi Bölümü
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nasıl Olunur?
Üniversitelerin Eğitim fakültesi bünyesinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği bölümü bulunmuyor.
MEB'e bağlı bu kadroya;
Besin Teknolojisi Öğretmenliği ile Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği mezunları atanıyor.
Bunun yanı sıra Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü, Beslenme ve Diyetetik, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü ve Gastronomi Bölümü lisans mezunlarından öğretmen olmak isteyen adaylar; eğitimlerine ek olarak Mili Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği ile açılan ya da açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programını başarı ile tamamlamaları gerekiyor.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği için adaylar KPSS P10 (Genel Kültür + Genel Yetenek + Eğitim bilimleri) puan türünden yeterli puan aldıkları taktirde MEB'in Öğretmen atamalarında tercih yapabilecek, Öğretmen olma hakkını elde edebilecektir.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenlerinin Öğrettiği Dersler:
- Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının;
- Servis
- Aşçılık
- Pasta ve Tatlı Yapımı
- Hosteslik
- Yiyecek İçecek Hizmetleri dallarının alan/dal dersleri ve modülleri/ meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri
- Gastronomi Alanının;
- Diyet Mutfağı
- Yöresel Türk Mutfağı dallarının alan/dal dersleri ve modülleri
- Diğer alanların Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Gastronomi alanına ait alan/dal dersleri ve modülleri/meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri
- Fırıncılık meslek dalı dersleri ve modülleri/ meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri
- Kantin İşletmeciliği meslek dalı dersleri ve modülleri/meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri okutulmakta.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği Bölümü Son 7 Yıla Ait Atama Taban Puanları:
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı | Başvuru Sayısı | Sözlü Sınav Taban Puanı | KPSS Taban Puanı |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2023 MART | 300 | 865 | 68 | 67,72816 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2022 TEMMUZ | 52 | 81 | 76 | 76,27419 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2021 EYLÜL | 57 | 478 | 79 | 78,58232 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2021 MART | 90 | 683 | 76 | 76,34064 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 85 | 419 | 72 | 72,48966 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2020 OCAK | 56 | 376 | 76 | 75,99065 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 85 | 513 | 75,00 | 75,10635 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 20 | 432 | 81,00 | 81,34785 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 19 | 56 | 75,00 | 76,18285 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 46 | 120 | 72,33 | 67,12892 |