Yılbaşı Özel: Meksika Salatası Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Meksika Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış siyah fasulye veya konserve siyah fasulye
- 1 su bardağı mısır (taze veya konserve)
- 1 su bardağı doğranmış cherry domatesler veya normal domatesler
- 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı soğan
- 1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber
- 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı biber
- 1/2 su bardağı doğranmış taze kişniş veya maydanoz
- 1 avokado (dilimlenmiş)
- 1 limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Siyah fasulyeyi yıkayın ve süzün. Eğer konserve fasulye kullanıyorsanız, sudan geçirip süzün.
- Geniş bir salata kabına siyah fasulye, mısır, doğranmış cherry domatesler, doğranmış kırmızı soğan, doğranmış yeşil biber, doğranmış kırmızı biber, ve doğranmış kişnişi ekleyin.
- Dilimlenmiş avokadoyu ekleyin ve hafifçe karıştırın.
- Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz kırmızı biberi karıştırarak bir sos yapın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın, böylece sos malzemelerin her tarafına eşit şekilde dağılsın.
- Meksika salatasını buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine daha fazla kişniş veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.