Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Kırmızı Köz Biber Kızartması
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu muhteşem yemeklere eşlik etsin diye özenle hazırladığımız mezeler de yılbaşı sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu özel geceyi kutlarken, sofralar çeşit çeşit mezelerle donatılır. Mezeler, hem sofraya renk katar hem de yemeğin başlangıcında hafif ve lezzetli seçenekler sunar. İşte Yılbaşı sofranı renklendirecek o mezenin tarifi geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Kırmızı Köz Biber Kızartması
Malzemeler:
- 4-5 adet büyük kırmızı biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ince doğranmış)
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı olarak kekik veya pul biber
Nasıl Yapılır?
- Kırmızı biberleri yıkayın ve ızgarada ya da doğrudan ocak ateşi üzerinde her yönünü közleyin.
- Közlenen biberleri bir kaseye alın ve üzerini kapatın, 10-15 dakika buharında bekletin.
- Biberlerin kabuklarını soyun ve istediğiniz boyutta doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağı ve ince doğranmış sarımsağı ısıtın.
- Doğradığınız biberleri tavaya ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
- Tuz, karabiber ve istediğinize bağlı diğer baharatlarla tatlandırın.
- Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.