Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Karnıyarık Tarifi

Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Karnıyarık Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Karnıyarık Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: 

Karnıyarık Tarifi...

Malzemeler:

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılıyor: 

  • Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletin.
  • Bekleme süresi sonunda patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın ve her birini ortadan dikkatlice çizin, içlerini oymayın.
  • Patlıcanları kızartmak yerine, düdüklü tencerenin kızartma fonksiyonunu kullanarak her tarafını hafifçe kızartın. 
  • Eğer bu fonksiyon yoksa, normal bir tavada yapabilirsiniz.
  • İnce doğranmış soğanları, kıymayı ve ince kıyılmış sarımsağı düdüklü tencerede soteleyin.
  • Kıyma suyunu salıp çekince, ince doğranmış domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız iç harcı, yarıya kadar açtığınız patlıcanların içine doldurun.
  • Üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirin.
  • Düdüklü tencerenin altına bir ızgara veya metal bir aparat yerleştirin, patlıcanları bu aparatın üzerine dizin.
  • 1 su bardağı sıcak suyu tencerenin dibine dökün.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve düdüklü tencerenin yemeğe uygun pişirme süresini ayarlayın (genellikle 15-20 dakika yeterlidir).
  • Pişirme işlemi bittikten sonra düdüklü tencerenin basıncını dikkatlice alın ve kapağını açın.
  • Karnıyarıkları sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa