Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mehmet Ali'nin Menüsü: Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ilk gün yarışmacısı Mehmet Ali, başlangıç olarak Fransız Usulü Soğan Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi, Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 5-6 adet büyük boy sarı soğan, ince dilimlenmiş
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 8 bardak et suyu (tercihen sığır eti suyu)
- 1/2 bardak kuru beyaz şarap (isteğe bağlı)
- 1 yaprak defne
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 baget ekmek, dilimlenmiş ve kızartılmış
- 1-2 su bardağı rendelenmiş Gruyère peyniri
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte eritin.
- Soğanları ekleyin, şeker ve tuzu serpin.
- Soğanlar altın rengini alana ve karamelize olana kadar yaklaşık 25-30 dakika boyunca düzenli olarak karıştırarak pişirin.
- Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
- Eğer kullanacaksanız, şarabı ekleyin ve alkolün buharlaşması için birkaç dakika pişirin.
- Et suyunu, defne yaprağını ve isteğe bağlı olarak taze çekilmiş karabiberi ekleyin.
- Kaynama noktasına getirin, ardından ısıyı düşürün ve çorbanın aromalarını birleştirmesi için yaklaşık 30 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Baget ekmek dilimlerini ya fırında ya da tost makinesinde hafifçe kızartın.
- Çorbanın sıcaklığını kontrol edin ve gerekirse ısıtın.
- Çorba kaselerine dökün, her bir kaseye bir veya iki dilim kızarmış ekmek koyun ve üzerine bol miktarda rendelenmiş Gruyère peyniri serpin.
- Peynirin erimesi ve hafifçe kızarması için çorba kaselerini fırının ızgara bölümüne yerleştirin.
- Peynir eriyip hafifçe kızardığında, çorbalar servise hazırdır.
- Çorbayı fırından çıkarın, gerekirse taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın ve sıcak servis yapın.
- Afiyet Olsun!