Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Müjgan, ana yemek olarak Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et Tarifi...
Güveçte Beşamel Soslu Mantarlı Et
Malzemeler:
Et için:
- 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 250 gram mantar, dilimlenmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı et suyu veya su
- Tuz, karabiber ve kekik
Beşamel Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber ve muskat
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğan ile sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
- Kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
- Domates salçasını ekleyip karıştırın, ardından dilimlenmiş mantarları ilave edin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Et suyu, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
- Küçük bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun.
- Unun rengi hafif sararınca sütü azar azar ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Sos koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
- Tuz, karabiber ve bir tutam muskat ekleyip karıştırın.
- Fırını 180°C'ye ısıtın.
- Pişmiş et ve mantar karışımını güveç kaplarına bölüştürün.
- Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.
- Güveç kaplarını fırına verin ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Afiyet Olsun!