Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Künefe Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Müjgan, tatlı olarak Künefe tarifine yer verdi. Peki, Künefe Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Künefe Tarifi...
Künefe
Malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf
- 150 gram tereyağı ya da margarin
- 200 gram künefe peyniri (dil peyniri ya da mozzarella da kullanılabilir)
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı çiğ badem veya fıstık (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritip kadayıfla iyice karıştırın.
- Kadayıfın her yerine yağın nüfuz etmesini sağlayın.
- Peyniri rendeleyin veya ince ince doğrayın.
- Yarım miktar kadayıfı künefe tepsisine veya fırın kabına eşit şekilde yayın.
- Üzerine peyniri yayın ve kalan kadayıfı peynirin üzerine kapatarak hafifçe bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında ya da ocağınız varsa künefe tavasında, kadayıflar altın rengini alana kadar pişirin.
- Eğer fırında pişiriyorsanız, ara sıra alt üst ederek her iki tarafının da eşit pişmesini sağlayın.
- Pişen künefeyi fırından çıkarın ve sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
- İsteğe bağlı olarak üzerine çiğ badem veya fıstık serpiştirin.
- Afiyet olsun!