'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ilk gün yarışmacısı Mustafa ana yemek olarak Beğendi Yatağında Bonfile tarifine yer verdi. Peki, Beğendi Yatağında Bonfile Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Tereyağını bir tencerede eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak beşamel sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Közlenmiş patlıcanı ve rendelenmiş kaşar peynirini sosun içine ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Bonfileleri oda sıcaklığına getirin.
Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın.
Bonfileleri her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine göre pişirin (her bir taraf için ortalama 3-4 dakika yeterli olacaktır, ancak bu süre etin kalınlığına göre değişiklik gösterebilir)
Etleri pişirdikten sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
Bu süreç, etin sularının içinde dağılmasını ve daha yumuşak bir et elde etmenizi sağlar.
Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına alın.
Üzerine dilimlediğiniz bonfileleri yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak yanında taze kekik, sarımsak veya seçtiğiniz başka bir garnitür ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.