Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Kabak ve Soğan Sarma Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Arzu, ara sıcak olarak Kabak ve Soğan Sarma tarifine yer verdi. Peki, Kabak ve Soğan Sarma nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Arzu'nun Menüsü: Kabak ve Soğan Sarma Tarifi...
Kabak ve Soğan Sarma
Malzemeler:
İç Harç İçin:
- 1 su bardağı pirinç, yıkanmış ve süzülmüş
- 1 adet büyük kuru soğan, ince doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı ceviz içi, iri kırılmış
- 3-4 adet büyük boy kabak
- 3-4 adet büyük boy soğan
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Nasıl Yapacağız?
- İnce doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
- Kıyılmış maydanoz, dereotu, karabiber, pul biber, nane, tuz ve isteğe bağlı olarak ceviz içini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Kabakları uzunlamasına dört veya altı parçaya bölün ve içlerini oyun.
- Soğanları soyun ve baş kısımlarından itibaren dört eşit parçaya bölün, ancak tamamen ayırmayın. Soğuk suda bekletip, katmanlarını dikkatlice ayırın.
- Hazırlanan iç harcı kabak ve soğan parçalarının içine doldurun ve sarma işlemini gerçekleştirin.
- Bir tencereye sarmaları dizin.
- Başka bir kapta domates salçası, zeytinyağı, tuz ve sıcak suyu karıştırarak pişirme suyunu hazırlayın.
- Hazırlanan pişirme suyunu sarmaların üzerine dökün.
- Tencerenin kapağını kapatın ve sarmalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte pişirin.
- Afiyet olsun!