Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası..
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası..
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 limonun suyu
- Tuz ve karabiber
- Taze kıyılmış maydanoz
NASIL YAPACAĞIZ?
- Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını ekleyin.
- İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Arpa şehriyeyi ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Tavuk suyunu veya suyu ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Orta ateşte, şehriyeler yumuşayana kadar çorbayı pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Küçük bir kapta yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın.
- Çorbanın suyundan bir kepçe alarak yavaş yavaş yumurta-limon karışımına ekleyin ve sürekli karıştırın. Bu işlemi yaparken dikkatli olun ki yumurta pişip kesilmesin.
- Hazırladığınız terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyin ve karıştırın.
- Çorbayı birkaç dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin, ancak kaynamamasına dikkat edin.
- Çorbayı kaselere paylaştırın ve üzerine taze kıyılmış maydanoz serpin.
AFİYET OLSUN!