Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Maş Fasulye Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının 10-14 Haziran haftasında yarışan Hatice'nin menüsünde salata olarak belirlediği Maş Fasulye Salatası Tarifi, seyirciler tarafından çok merak edildi. Maş Fasulye Salatası tarifini sizler için araştırdık. İşte Maş Fasulye Salatası Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Maş Fasulye Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Maş Fasulye Salatası Tarifi...

Malzemeler:

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet taze nane
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapacağız?

  1. Maş fasulyesini bir gece önceden suya ıslatın.
  2. Ertesi gün maş fasulyesini süzün ve bol su ile yıkayın.
  3. Bir tencereye su koyun ve kaynamaya başlayınca maş fasulyesini ekleyin.
  4. Fasulyeler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlayın. (Fasulyelerin çok fazla dağılmamasına dikkat edin.)
  5. Haşlanan maş fasulyesini süzün ve soğumaya bırakın.
  6. Kırmızı biber ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
  7. Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
  8. Maydanoz, dereotu ve taze naneyi ince ince kıyın.
  9. Soğuyan maş fasulyesini geniş bir karıştırma kabına alın.
  10. Doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, kırmızı soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi ekleyin.
  11. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin.
  12. Tuz ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  13. Hazırladığınız maş fasulye salatasını servis tabağına alın.
  14. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa